top of page

אלמנט עץ ברפואה הסינית

בראשית האביב, כשהאדמה מתחממת קלות והשמש מתחילה להעלות אדים מתוך האוויר הקר, נולדת התנועה של אלמנט העץ. זהו הרגע שבו הנבט הראשון מבקיע את פני הקרקע, נענה לקריאה שקטה אך עיקשת של החיים. העץ אינו שואל אם כדאי, אם מותר, אם אפשר – הוא פורץ קדימה כי הוא מוכרח. כי ככה עושים חיים. הצבע הירוק שייך לו – לא רק כגוון, אלא ככוונה פנימית. ירוק הוא החיפוש, התקווה, התנועה אל עבר.הוא מגלם את אותו כוח שאינו נח, שאינו מרפה –זה שרוצה לראות, להבין, לגלות, לשנות, לנסות. הטעם החמוץ, זה שמעורר את הפנים, שמכווץ את מה שנרפה, שייך גם הוא לאלמנט העץ.

הוא הקריאה להתכוונן, לזקק, לחתור קדימה מתוך דיוק פנימי.

כמו העץ, האדם שייך לטבע.

וכשהאביב פועל בתוכו –הוא מתחיל לנוע, לשאול, לפרוץ גבולות. הוא כבר לא יכול להישאר במקום שבו היה כל החורף.

 

יסוד העץ מייצג את הפריצה והלידה, כמו נבט הפורץ מתוך הקרקע במאבק עיקש באיתני הטבע, שואף לצמוח כלפי מעלה ולהגיע גבוה ככל שניתן. זהו אלמנט של תחרות, הישגיות, שאיפה לפסגה. הוא אינדיבידואליסט, עצמאי, בעל נטייה לשליטה על אחרים, מנהל טבעי הניחן ביוזמה, כריזמה ויכולת קבלת החלטות.

עץ הוא אלמנט של פעולה תחת לחץ, משוחרר ממעצורים, מוכן לוותר על נוחות למען מטרה – בעיקר אם היא ברורה, ממוקדת ונקודתית. הוא מצטיין בגיוס אנרגיה אדירה למשימות תחומות בזמן, ובעל פרגמטיות חזקה המתועלת להשגה מיידית. נדמה שהוא בנוי להניע, לדחוף, למתוח גבולות ולפעול באגרסיביות – כל עוד ברור לו מהו היעד.

 

יחסי העץ עם שאר האלמנטים

 

אדמה – המימוש המעשי

 

כדי להכות שורשים, עץ זקוק לאדמה – היא מייצגת את עולם המציאות, הפרקטיקה, המסגרת. זהו מגרש המשחקים שבו הרעיונות נבחנים בפועל: משפחה, עבודה, מערכות יחסים, ודאות כלכלית ורגשית. עבור רבים, זהו מדד ה”נורמליות” של החיים.

לאלמנט האדמה יש נטייה לקבעון, הנובעת מרצון עמוק לביטחון ולוודאות – היא בוחנת את העתיד בדאגה ומודדת ערך ונכסים, הן חומריים והן רגשיים.

 

הבקרה והאיזון – עץ מול אדמה

 

במעגל הבקרה, אלמנט העץ מבקר את אלמנט האדמה. הוא מניע אותה, מונע עמידון וקיפאון, ומחייב אותה להשתנות. כמו תנועת צ’י הכבד (LIV) המניעה את צ’י הקיבה (ST), כך גם העץ דוחף קדימה ומסייע לעיכול, לעשייה ולמימוש.

עם זאת, תנועת העץ צריכה להיות מדודה – בקרת יתר עלולה לשבש את הכיוון הטבעי של האדמה, לגרום לתנועה לא טבעית “מלמטה למעלה”, וליצור חוסר איזון. כאשר האיזון מופר – מעגל העלבה

 

במצב של מעגל העלבה, כאשר האדמה בעודף – היא שוקעת בעצמה והצורך ביציבות גובר על הצורך בחופש, תנועה ושינוי. כך, היציבות הופכת להיות מטרה בפני עצמה ולא אמצעי.

במקום שתהיה תנועה קדימה, אלמנט העץ מאבד את כושר התנועה הטבעי שלו. ככל שהאדמה מתחזקת, כך העץ מואט – השאיפה, היוזמה והכוח הפורץ של העץ נחסמים בתוך משקל עודף של זהירות, פחד משינוי וקבעון מחשבתי.

 קורס אונליין בחמשת האלמנטים, אסטרולוגיה סינית 
וארבעת עמודי הגורל 

חמשת האלמנטים- אלמנט עץ

היחסים בין אלמנט המים לאלמנט העץ – חזון, זהות ותנועה קדימה

 

עץ צריך מים כדי לצמוח. הוא זקוק לרעיון, לחזון, לכיוון – את אלו הוא מקבל מהמים, במעגל היצירה, שבו אלמנט המים מזין את אלמנט העץ.

הרעיונות והחזונות מתגבשים בעולם המים, במעמקי התודעה, במרחב התת-קרקעי, הבלתי נראה. הם מתעוררים מתוך דחף פנימי להתגשם, ולכן שלב ההוצאה לפועל מהווה מעבר טבעי בין פאזת המים לפאזת העץ.

עומק המים, עוצמתם, איכותו של הרצון – כל אלה הם המעוררים בעץ את הדחף למימוש. זהו דחף שאינו נובע מהתלהבות רגעית, אלא מנחישות שקטה, ממוקדת, התבייתות על מטרה – כפי שהיא. זהו חיבור עמוק בין הזהות המעורפלת של אלמנט המים לבין ההגדרה העצמית הנועזת של אלמנט העץ. העץ הוא זה שיודע להחצין, להוציא לאור היבטים פנימיים חבויים – לקחת משהו עמום ולא מוגדר ולהפוך אותו לתנועה קדימה, לכיוון, לבחירה.

 

עודף מים – כשהעץ שוקע בים הרעיונות

המים מעניקים שקט, והשקט הזה, כשהוא מצטרף לפעולתו הסוערת של העץ, יוצר איכות גבוהה במיוחד. אבל כשיש עודף הזנה של מים, כשהם מציפים את העץ, התוצאה עלולה להיות פיזור וחוסר מיקוד. העץ הולך לאיבוד בתוך ים התיאוריות והרעיונות, מתפזר על פני תחומים רבים מדי, כמו עץ שהפך לצמח מים – תלוי בזרמים, במיכל שבו הוא שוכן, מנותק מהקרקע.

במצב כזה, כוח התנופה והדחף של העץ מתפזרים, הריכוז נעלם, עוצמתו נחלשת. האדם שוקע בהתבצרות פנימית, פחד עמוק להוציא את הרעיון אל הפועל, ונותר בתוך מחוזות המחשבה, במקום לנוע אל עבר המעשה.

הרעיון – יכול להיות חזון עמוק, או כל מחשבה שנובעת מהעולם הפנימי של המים – נותר במצב של פוטנציאל לא ממומש.

 

זיכרון מול תנועה – ההבדל בין מים לעץ

באלמנט עץ הפועל במיטבו קיימת אינטליגנציה טהורה, שאינה משועבדת לזיכרונות – בשונה מאלמנט מים, שבו העבר שולט על ההווה.

אלמנט המים פועל דרך שחזור – הוא מעתיק, מקיש הקשרים, מבסס את קיומו על חוויות עבר שנחרתו בזיכרון. אם חווה כאב, פגיעה או דחייה, הוא ייטה להימנע מלחזור לשם, אך ימשיך לשחזר את הדפוס, להשליך אותו על אנשים ומצבים חדשים, ולפעול מתוך פחד מובנה.

לעומת זאת, אלמנט העץ עוסק בעתיד. הוא שואף ליצור, ולא רק לשמר. היכולת הזו מאפשרת לו להיות מנהיג – לרתום את החזון שהתקבל מהמים ולהוציא אותו אל הפועל, תוך בחינה מתמדת של האפשרויות הקיימות.הוא פועל בבהירות, באומץ לב, משנה כיוון מבלי לאבד מהירות תגובה, לא נלכד בספקות, לא נתקע במכשולים. זהו מנהיג שאינו אוהב להיות מנוהל, מעדיף לקבל החלטות בעצמו, גם אם הסיכון גבוה – אך כל זה תלוי באיזון העדין שבין כמות המים לעוצמת העץ.

עץ ללא מים – כשהשורש נחלש והכוח מתעוות

כאשר אלמנט העץ פועל ללא מים, נוצר מצב של חוסר מים המוביל לעודף עץ, כפי שמתואר במעגל ההרס.

אדם כזה חי כמו קקטוס במדבר – הוא מכיל את המים בתוכו, שומר, חוסך, מצמצם, אך גם מצמיח קוצים: שיפוטיות, סרקזם, הסתגרות, אגרסיביות.

זהו אדם ניזון מעצמו, חסר גמישות, חסכן רגשית ומנטלית, שפועל מתוך כוח של הישרדות ולא מתוך זרימה טבעית של חיים.

העץ נראה חזק, אך האגרסיביות אינה תוצאה של עודף עוצמה, אלא דווקא של חולשה עמוקה במים – אין חזון, אין שקט, אין השראה.

כשהעץ פועל ללא תמיכת המים, הוא פועל בכוח, מפזר אנרגיה ללא תכלית, נלחם, מותש. הדמיון והיצירתיות דועכים, והאדם נלכד בגבולות פעולה צרים – אין בו עוד כוח להתרחב, אין יכולת לצאת אל מעבר לעצמו.

במקום לפנות אל הכיוון הטבעי – אל אלמנט האש, אל המימוש, הוא מפנה את האנרגיה כלפי פנים או נלחם במים המועטים שנותרו. זהו מצב של קונפליקט פנימי, שבו כוחות הפריצה מופנים לעבר מקור ההזנה, במקום להוביל קדימה.

 

אלמנט העץ מזין את אלמנט האש, על פי מעגל היצירה. החיבור ביניהם הוא טבעי, מתבקש ומדויק:

 

העץ מעניק לאש את הדחיפה, האומץ, היוזמה והכוח לפעול.

 האש מאפשרת לעץ לפרוח, להתממש, למצוא משמעות ומודעות. אם אלמנט העץ הוא המאמץ, ההשקעה, תהליך ההוצאה אל הפועל,

אלמנט האש הוא ההישג, הסיפוק, ההתרחבות, והמודעות הנרכשת.

 

זהו הרצף השלם:

רעיון באלמנט המים -- יוזמה והוצאה לפועל באלמנט העץ -- מימוש והארה באלמנט האש.

היכולת של העץ להוליך את הרעיון דרך פעולה, והיכולת של האש להאיר את הדרך ולהעניק תחושת סיפוק – שתיהן חיוניות לאדם הרוצה להתפתח.

 

אלמנט האש – מימוש, מודעות ותשוקה

אלמנט האש זקוק ותלוי בדחף ובעוצמה של אלמנט העץ. הוא יונק ממנו את הדחיפה אל מעבר לגבולות, את הנועזות, את כוח הפעולה ואת היכולת להגשים דרך תנועה מתואמת.

הדמיון והיצירתיות, האינטליגנציה המובנית, תחושות הבטן האינטואיטיביות, האומץ והמנהיגות – אלו הם הכוחות שמניעים את האש, דוחפים את התודעה והמודעות אל עבר אומץ, הגשמה ומימוש.

האדם, תחת השפעת האש המזינה, אינו נדרש להסתתר – אלא להיפך: לזרוח בפריחתו, להאיר את המרחב שסביבו באור המודעות הקורן ממנו.

החיבור של העץ עם האש מייצג הגשמה מודעת, אינטליגנציה טהורה, כזו שאין בה שאריות של מחשבה מנטלית עודפת – אלא הרגשה מחוברת, קורנת, מתרחבת מעצם עוצמתה.

 

השלב השני – הגשמה רגשית וקרבה אנושית

לאחר שלב המימוש, מגיעה ההגשמה הרגשית: הסיכון שבחשיפה הרגשית, הפתיחות שבמפגש, האמון בטוב.

זהו שלב שבו האדם מאפשר לעצמו להיות ניזון, להזין ולהזדהות – דרך החושים, דרך התשוקה, דרך הקרבה האנושית.

כאשר מתקיימת הזנה נכונה בין העץ לאש, הפחד להיפגע מצטמצם, והצורך לחיות בנפרדות הולך ומתמוסס. זו מודעות נושמת, חיה, מחוברת לעצמה, הניזונה מהזנה עצמית פנימית, ללא תלות מתישה בסביבה.

 

כאשר האש שורפת את העץ – מעגל הרס והתמכרות

כשהאש חזקה מדי, היא מחלישה את העץ, וזהו מצב של מעגל הרס. הצורך הרגשי בתנועה, בהגשמה, באור ובחום – עדיין קיים.

אבל האש השורפת שואבת את מאגרי העץ ומכלה את יכולת התנועה הטבעית. התשוקה משתלטת, והאדם מוצא את עצמו בתוך מערכת התמכרות:

חיפוש אובססיבי אחר סיפוק מיידי, צורך הולך וגדל בסטימולציה רגשית מתמדת. זהו ניסיון לעורר את הרגש מחדש, לצאת מהגבולות דרך ריגוש –

אך זו רדיפה אחרי זיכרון של תחושת סיפוק שכבר איננה. כך נוצר מעגל של התשה עצמית, שמסתיים לעיתים קרובות בפגיעה גופנית, רגשית או ביחסים עם הסביבה. מצב זה מעורר חרדות, דמיונות, הזיות, ותעתועים של המיינד,המוצא את עצמו רודף באופן חסר מנוחה אחרי תחושת סיפוק שלא מגיעה –

מעגלים בלתי נגמרים של תשוקה, אש ללא שורש.

עץ מאוזן – צמיחה, גמישות וראיית המרחב

 

עץ מאוזן צומח לגובה

העץ חי, רואה, חווה את המרחב שסביבו, ומפתח הסתגלות לתנאי הטבע המשתנים.

הגמישות היא מרכיב מרכזי:

היכולת להתכופף בפני הרוח, לשנות כיוון כשצריך, לבחון מצבים מנקודות מבט מגוונות.

הוא אינו עקשן לשם העקשנות – הוא מתכוונן, נע בין עוצמה לגמישות.

 

המתח ככוח מניע – ומה הוא גובה בתמורה

 

אלמנט העץ בונה מתח פנימי כדי לפעול

זהו חלק מהמבנה שלו – המתח הנבנה בהדרגה מאפשר לו להסתער על פרויקטים, להיות חד, ברור, מדויק. הוא ניזון מהריגוש של המשימה – ללא לחץ, הוא מאבד עניין, ולכן יוצר לעצמו ריבוי פרויקטים שינוע ביניהם. הוא קופץ מדבר לדבר, מקדם כל עניין לפי תזמון פנימי מדויק ותקיף, אבל לעיתים מדלג על שלבים חשובים, מחפש קיצורי דרך, קורא תיגר על כללים ומוסכמות. בדיעבד, הוא עשוי להבין שהמתח שאִפשר לו מימוש הוא גם מה שגזל ממנו שלווה ונינוחות –אותם רכיבים חיוניים לחידוש כוחות, התבוננות פנימית וענווה.

 

הכעס – תגובה טבעית לעיכוב ולפחד

הסביבה הפנימית של אלמנט העץ רוויה במתח רגשי, שמתבטא לרוב בכעס ובאגרסיה. אבל מבחינתו, כעס הוא תגובה לגיטימית וטבעית – הוא אינו עוצר לחשוב עליו יותר מדי.הוא רוצה שהדברים יתנהלו בדרכו, וכאשר זה לא קורה – הוא כועס. הכעס מופיע כשמתעוררת מגבלה או עיכוב, אך שורש הכעס עמוק יותר – טמון במים: פחד מכישלון, חוסר ודאות, או מחסור במידע גורמים לו לאבד שליטה. הוא שואף להוביל, לצפות כמה צעדים קדימה, וכאשר יש הפתעות או בלבול – הוא יוצא מאיזון. עיכובים שמקורם באחרים מעוררים בו תגובות קשות, שיפוטיות ולעיתים אף מזלזלות.

 

מוטיב התחרות והצורך בניצחון

טיפוס עץ הוא תחרותי והישגי. הוא אוהב לנצח, ובתודעתו – הפסד הוא לא אפשרות. הוא פועל תמיד בתוך מרחב יחסי, מודד את ההתקדמות שלו בהשוואה לאחרים – לא ביחס לעצמו. קשה לו להתחלק, קשה לו להיות חלק מקבוצה שוויונית – הוא מעדיף להנהיג לבד.

מעגל הבקרה – מתכת מול עץ: מבנה מול פריצה

 

אלמנט המתכת הוא האלמנט המבקר את אלמנט העץ במעגל הבקרה. תפקידו – לאזן, לרסן, להגדיר, ולקרוא לעץ להכניס סדר ודיוק לפני יציאה לפעולה.

אלמנט העץ, מצידו, מתקשה להתמודד עם ביקורת או שיפוטיות. הוא אוהב צמיחה מהירה, תנועה חופשית, ללא מגבלות, קווים ותחנות עצירה. הוא נמשך לקצב שלו – קצב גבוה, מיידי, דוחף – ונוטה להתעלות בקלות מעל מכשולים, אך באותה נשימה גם לכעוס ולרתוח מול מי שמעכב אותו או אינו מתיישר לקצבו.

המתכת, בתפקידה כמבקרת, קוראת לעץ לעצור לרגע, להתחשב בערכים, בעקרונות, במפרט הלוגי שלפני הפעולה. היא מציבה לו מפת דרכים – הגדרות, אבני דרך, סדר פנימי – שבלעדיהן, מבחינתה, אין תוקף לפעולה.

 

הבדלים בגישה – אלתור מול תכנון

העץ מעדיף להסתדר לבד.

הוא מאלתר, סומך על החושים, מאמין בכוחו לפרוץ ולהתמודד תוך כדי תנועה, מתוך עצמאותו. הוא דוחה כל תכתיב שמגיע מהחוץ – הוא בתחרות עם עצמו, במתח שהוא עצמו יוצר כדי להישאר דרוך, מוכן וחד. המתכת, לעומתו, בונה את הדרך מתוך פירוק ליחידות קטנות – נקודות עיגון, צמתים, רשימות, חישובים. היא שונאת טעויות – ובעיקר, מתקשה להודות בטעות. לכל דבר יש סיבה, חוק, מבנה – והם מהווים את יסודות ההפעלה שלה.

אלו בדיוק הדברים שהעץ לא מייחס להם חשיבות. מבחינתו, המטרה היא העיקר, וכל השאר – בגדר רעש רקע שאפשר לדלג עליו.

 

כאשר מעגל הבקרה פועל נכון – איזון מבורך

כאשר מעגל הבקרה מתפקד כראוי, מדובר בתהליך מבורך. המתכת מרסנת את העץ, שמטבעו פועל בכוח רב, חסר סבלנות, יוזם ומתפרץ.

העץ נוטה להתפרצויות זעם, חי במתח תמידי, יוצר לוחות זמנים צפופים בכוונה כדי לשמר את המתח הזה, מתוך תחושת דריכות הממריצה את חושיו.

המתכת עוזרת לו להתמקד. היא מונעת את ההתפרעות, שומרת עליו בתוך מסגרת פעולה ברורה, מחזירה אותו לקרקע – לפני שהוא מאבד שליטה.

 

כאשר המתכת חזקה מדי – מעגל של סירוס והכבדה

 כאשר אלמנט המתכת חזק מדי, הוא הופך לכוח מרסן יתר על המידה –מפעיל ביקורת מוגזמת, דרישות לוגיות בלתי פוסקות, התעסקות בפרטים, במפות, חוקים, עקרונות, תמרורים. במקום לעזור, הוא מסרס את העץ.במקום לאזן, הוא מכביד ומאט. וכך, העץ מאבד את המומנטום, את הדחף הטבעי, את התשוקה. כל המערכת נכנסת להתעסקות בפרטים במקום בפעולה, וכל הרעיון של התקדמות לעבר מטרה מתפוגג –נשחק ונמוג בתוך שיקולים, חישובים ודחיינות.

מעגל העלבה – עודף עץ מול מתכת חלשה

 

כאשר אלמנט העץ בעודף ואלמנט המתכת חלש מכדי למלא את תפקידו, נוצר מעגל העלבה –המתכת אינה מצליחה להשפיע עם עקרונותיה, לא מכתיבה חוקים או כיוונים, והעץ נותר חסר ריסון. במצב כזה, העץ יתפרע, יפעל באגרסיביות, ייקח סיכונים גדולים וינהג כהרפתקן ללא עוגן. הוא יאמץ את משחק החיים כהימור מתמשך, ולא יהסס להמר על הצלחתו – גם אם המחיר הוא חוסר איזון. אך כוחו האמיתי של העץ טמון בגמישותו –ביכולתו לנוע על פני מרחבים גדולים, לחקור עולמות לא נודעים, לשלב אומץ ויצירתיות עם תנועה נבונה ויכולת הסתגלות.

כשהוא פועל ללא איזון, ללא מתכת מווסתת, הוא מאבד את עוגני הערכים שעליהם ביסס את דרכו – ואז נוצר פער בין הכוח הפורץ לבין היכולת לנתב אותו.

 

WOOD YIN – הצד הרך, הרגשי והאסתטי של אלמנט העץ

האספקט הייני של אלמנט העץ – WOOD YIN – נבדל מאוד מהפאזה היאנגית. הוא פחות פרקטי, פחות אמיץ, פחות יוזמתי, ומחובר פחות לאדמה ויותר לשמיים –לתחומי הרוח, האומנות, הדמיון והרגש. WOOD YIN נמשך לאסתטיקה, לאופנים של הבעה יצירתית, הצגת ייחודיות ואינדיבידואליות חזקה.

כוחו אינו נובע מתנועה או חדירה, אלא מהיכולת לרגש, לגעת, לייצר נוכחות רכה אך בולטת. הוא מנסה להפוך את הרגישות לעוצמה, לבנות הצלחה דרך התחכמות, תכנון והצבת דמות מרשימה – לא דרך מאמץ שיטתי. אנשים אלו נמשכים למעמד, יוקרה ותפקידי ניהול, אך פחות נוטים ליזמות רחבת היקף או לקיחת סיכונים משמעותיים. הם אינם מונעים מתשוקה פנימית לפעולה, אלא ממתינים לרגע המתאים – שעת כושר אחת שבה יוכלו להכות ולזכות בהישג.

 

רגישות גבוהה ופשרה שקטה בשל רגישותם הגבוהה, WOOD YIN ייטה להימנע מהתמודדות עם מתח רגשי ישיר. המתח לא מניע אותו, אלא מאיים לפרק את אישיותו. לכן, הוא יעדיף להיכנס למקומות שבהם אין עין בוחנת, ביקורת או פיקוח וייתכן שיוותר על תנאים מסוימים אם יובטח לו מרחב רגשי שקט – מקום בו יוכל לתפקד ללא חדירה לתחומו הרגשי.

מאמרים קשורים

bottom of page
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime